Στοματική Υγιεινή

Χρησιμες πληροφοριες Οδοντιατρικης Υγιεινης

O σκοπός της ορθοδοντικής θεραπείας είναι να κάνει καλύτερη την υγιεινή των δοντιών. Αυτό περιλαμβάνει την καλύτερη μάσηση της τροφής, πιο άνετο τρόπο λήψης τροφής, διατήρηση της καλής ποιότητας των δοντιών και των ούλων, καθώς επίσης και την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης με ένα ωραίο χαμόγελο!

H ορθοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά θεραπεία με σιδεράκια, για ίσιωμα των στραβών/προεξεχόντων δοντιών, διόρθωση ανωμαλιών, κλείσιμο κενών ανάμεσα σε δόντια και διόρθωση γνάθου, ώστε να υπάρχουν σωστό κλείσιμο και σωστές αποστάσεις μεταξύ της άνω και κάτω γνάθου.

Η θεραπεία συνήθως διαρκεί από 18 μήνες έως και 2 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης και της συχνής επίσκεψης στον ορθοδοντικό, κάθε 4-6 εβδομάδες.

Ένα στα 3 παιδιά στη Μεγάλη Βρετανία αντιμετωπίζει πρόβλημα και κάνει χρήση ορθοδοντικής θεραπείας. Τα σιδεράκια είναι πολύ πιο αποτελεσματικά σε παιδιά, για αυτό και στατιστικά 4 στους 5 ασθενείς είναι παιδιά. Ωστόσο όλο και περισσότεροι ενήλικες στρέφονται στη θεραπεία με σιδεράκια, την οποία δεν ακολούθησαν όντας παιδιά. Σύμφωνα με τη βρετανική ορθοδοντική κοινότητα, κοντά στο 1 εκατομμύριο άνθρωποι στη Μεγάλη Βρετάνια ξεκίνησαν ορθοδοντική θεραπεία το έτος 2012.

Οι απλές οδοντόβουρτσες μπορούν να βουρτσίσουν αποτελεσματικά τα δόντια σας, όμως οι ηλεκτρικές αποτελούν μια πολύ καλή εναλλακτική, ιδίως εάν πάσχετε από αρθρίτιδα ή και άλλες παθήσεις, οι οποίες σας δυσκολεύουν να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας με τις απλές οδοντόβουρτσες.

Οι γρήγορες κινήσεις της ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας συμβάλλουν στην αφαίρεση περισσότερης πλάκας από τα δόντια και στη βελτίωση της υγιεινής των ούλων.

Εάν επιλέξετε να προμηθευτείτε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, σιγουρευτείτε πως το προϊόν που θα αγοράσετε θα σας είναι εύκολο στη χρήση. Ο οδοντίατρός σας μπορεί να σας προτείνει ένα μοντέλο με κινούμενη κεφαλή. Επιπλέον, ειδικά χαρακτηριστικά μπορεί να είναι η επιλογή ταχύτητας κεφαλής, είδος μπαταρίας κ.ά., ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Οτιδήποτε και να επιλέξετε, είτε την απλή είτε την ηλεκτρική οδοντόβουρτσα, το πιο σημαντικό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας σε καθημερινή βάση!

Η δυσοσμία του στόματος μπορεί να σας φέρει σε δύσκολη θέση, καθώς επίσης και να προκαλέσει άγχος. Δεν είναι καθόλου παράξενο το γεγονός πως τα ράφια των καταστημάτων είναι γεμάτα με τσίχλες, καραμέλες μέντας και άλλα προϊόντα για την αντιμετώπιση της στοματικής κακοσμίας. Τα περισσότερα όμως αποτελούν προσωρινή λύση, καθώς δεν είναι σχεδιασμένα για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα.

Κακή διατροφή, παράλειψη της στοματικής υγιεινής και ανθυγιεινές συνήθειες (κάπνισμα, καφές, αναψυκτικά), είναι κάποιοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην κακοσμία του στόματος. Εάν οι απλές τεχνικές προσωπικής υγιεινής δεν δώσουν λύση στο πρόβλημα, επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας ή και το γιατρό σας, ώστε να σιγουρευτείτε πως η κακοσμία δεν προκαλείται από κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίζει ο οργανισμός σας.

Μάθετε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε με το πρώτο πρόγραμμα ολοκληρωμένης οδοντιατρικής φροντίδας για εσάς και την οικογένειά σας.

Υπολογισμός
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τους όρους χρήσης
x

Οροι χρήσης

Με την συμπλήρωση του ονοματεπώνυμου σας και του αριθμού τηλεφώνου σας στα πεδία «Προτιμάτε να σας καλέσουμε», «Αποκτήστε το», «Καλέστε με», «Ενημερωθείτε τώρα»:

1. παρέχετε προς την ασφαλιστική εταιρία MetLife (εφεξής «Εταιρία») τη ρητή συγκατάθεσή σας για τη συλλογή, επεξεργασία, τήρηση και λειτουργία αρχείου προσωπικών σας δεδομένων με σκοπό την επικοινωνία και ενημέρωσή σας για το ασφαλιστικό πρόγραμμα «dental Care» και εν γένει για ασφαλιστικά προγράμματα της Εταιρίας (εφεξής «Σκοπός») .

2. αναγνωρίζετε ότι η συλλογή και επεξεργασία των ως άνω δεδομένων είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση του Σκοπού της επεξεργασίας. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και ειδικότερα με τα άρθρα 11 έως και 13 του Ν. 2472/97 δικαιούστε:

- να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που διαθέτει η Εταιρία και να λαμβάνετε πληροφορίες για όλα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, καθώς και για την προέλευσή τους, τους σκοπούς της επεξεργασίας, τους αποδέκτες ή τις κατηγορίες αποδεκτών και την εξέλιξη της επεξεργασίας από την τελευταία ενημέρωσή σας.

- να δηλώσετε εγγράφως την αντίρρησή σας για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, υποβάλλοντας αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή, απευθυνόμενος στον Privacy Officer της Εταιρείας (Τηλ. Κέντρο: 210 - 87 87 200)